fbpx
Momentum

Om oss

Vad var det som gjorde att du startade din resa? Vad fick dig att börja tänka: Jag ska förändra mitt liv, jag vill ha mer, jag vill lära mig att investera klokt?

För oss, precis som för många andra entreprenörer och investerare, var det boken

“Rich Dad, Poor Dad” av Robert och Kim Kiyosaki som inspirerade oss att ta steget. Har du ännu inte läst boken rekommenderar vi den varmt.

I boken fick vi lära oss vad som kan betecknas som en skuld och vad som kan betecknas som en investering och därmed en tillgång – och hur man bygger tillgångar med stort fokus på fastigheter.

I dag, många år senare, samarbetar vi med Robert och Kim Kiyosaki och vi är deras svenska partner för brädspelet Cash Flow. Spelet och samarbetet kan du läsa mer om under fliken “Cash Flow”.

Boken “Rich Dad, Poor Dad” var vårt startskott. Under våra kvällsföreläsningar delar vi med oss mer om vad som fick oss att ta klivet – att våga hoppa.

Vårt fastighetsintresse väcktes alltså av boken och vi började leta efter fastighetsutbildningar. Vi genomgick flera olika utbildningar och det ledde till slut till att vi började investera i fastigheter i Storbritannien, under vägledning av en mentor.

Vi får ofta frågan varför vi inte började hemma i Sverige. Vi skulle kunna ägna många timmar åt att prata om det, men den viktigaste anledningen är att i Storbritannien är systemet uppbyggt runt fastighetsinvesterare, bostadsbristen är mycket stor och för att snabbare få fram fler bostäder får investerare förmånliga villkor. Detta gör i sin tur att det är möjligt att vara en mer passiv aktör i Storbritannien. Det finns till exempel färdiga låneprodukter med så kallade “Buy to Let”-lån, vilket innebär att man köper en fastighet för att sedan kunna hyra ut den. Dessutom finns många andra möjliga strategier för hur man kan förvalta en fastighet, (hyra ut till en familj, hyra ut enskilda rum till exempel till studenter, hyra ut till en framtida köpare, rusta och sälja och så vidare), vilket gör att det blir en tryggare investering oavsett hur marknaden utvecklas och fluktuerar.

Om säljmarknaden droppar i Sverige riskerar man på ett helt annat sätt att upptäcka att man sitter fast med en lägenhet som inte går att sälja för tillfället, men som man inte har laglig rätt att hyra ut.

Under åren som gick upptäckte vi flera hål och brister i utbildningarna som vi hade gått. Brister som framför allt berodde på att vi var internationella investerare. Därför var det naturligt för oss att senare skräddarsy ett utbildningsprogram för den internationella investeraren med inriktning mot att investera i Storbritannien. Utbildnings- och mentorprogrammen kan ni läsa mer ingående om under Utbildningar

Under åren som gått har vi använt flera olika typer av fastighetsstrategier för våra investeringar, allt från de klassiska “Buy to Let”, ”Rent to Rent”, “HMO” (rumsuthyrning), “Flip” (försäljning), till lite mer avancerade strategier som “Conversions”, “Titel Splits” och “Lease Options”. Det gör att vi idag fokuserar på lite mer avancerade strategier och vi håller just nu på med ett projekt där vi gör om en före detta nattklubb till 60 lägenheter.

Gilla oss på